Nemoguća misija!

Osumnjičena tužiteljka od strane Policije EULEX-a zbog saradnje sa Zvonkom Veselinovićem, Vahida Badivuku ispostavilo se da je nevina prilikom skenerske provjere od strane Državnog tužilaštva. Ona je imenovana za tužioca i prebačena je u Departamentu za teška krivična djela u Osnovnom tužilaštvu u Mitrovici.

Tako, bivša tužiteljka opštinskog tužilaštva u ovom gradu, koja je od strane Policije EULEX-a otkrivena u sklopu istraga protiv bivšeg komandira policijske stanice na sjeveru Mitrovice, Milije Miloševića, pregovarajući sa dva policajca srpske nacionalnosti u Policiji Kosova o, kako je sumnjao EULEX , mjerama ublažavanja za osumnjičenog u mnoga krivična djela, Zvonka Veselinovića", od 1. januara će se baviti natježim krivičnim djelima u regionu Mitrovice.

List "Koha Ditore" je izvjestio u ljeto prošle godine, a na temelju dosijea istrage za organizirani kriminal na sjeveru dobijenog iz Jedinice za istragu organiziranog kriminala Policije EULEX-a za Zvonka Veselinovića i ostale, kako je on uspio da postane saradnik u Policiji Kosova i u Tužilaštvu. Među njima i Vahide Badivuku.

U jednom izvještaju, koji je na datum 30. juni 2010. godine, potpisanog od istražitelja Verleysena Dirka, kao dio istrage stoji da su 30. jula 2009. godine, Zvonko Veselinović i Milan Radojčić prijetili smrću jednom policajcu Kosova dok je on bio na dužnosti.