Prizren prvi među osam opština

Izvještaj Instituta GAP vezan za 11 opština za koje je dao godišnje izvještaje izbacila je na vidjelo da su tokom godine vodeća rukovodstva potrošila oko 110 hilajda eura, novac poreskih obveznika.

U tri od ovih opština nedostaju izvještaji o službenim ručkovima i večerama, pošto oni nisu bili spremni da ponude informacije. Iz izvučenih podataka iz 8 opština šampion po potrošnji na ovou stvar su dužnosnici Opštine Prizren. No, imajući u vidu njen godišnji budžet, broj radnika i ostale specifikacije, onda proizilazi da su istinski šampioni po ovom pitanju službenici Kosova Polja, nakon njih slijede oni iz Kamenice, Štrpca i tako redom.

Tako, prema GAP-u, Opština Prizren sa 180.000 stanovnika i sa budžetom od 32 miliona, 949 hiljade i 270 eura tokom 2011. godine, za ovu godinu je potrošila na ručkove 32.580 eura. Najskuplji ručak zabilježen u ovoj opštini je onaj sa opisom "Službeni ručak za obrazovanje", koji je koštao 17 hiljade i 300 eura, na Prevalcu.

Ne zna se koji su ljudi bili pozvani na ovaj ručak i zašto je većina ručkova bilo organizirano u najskupljim restoranima na Prevalcu.

Rukovodstvo opštine Kosovo Polje, u svim aspektima nekoliko puta manje od Prizrena, za službene ručkove i večere, kafe i čajeve potrošilo je preko 20 hilajda eura.

Ova opština, prema GAP-u, tokom perioda januar-decembar 2011. godine potrošila je 10.150 eura samo u opštinskom bifeu za turske kafe, mafiata i čajeve.