Zog nedostatka sigurnosnih mjera

Jedan zaposlenik komapnije "Daci", koja obavlja radove kao kooperant u Kosovskoj energetskoj korporaciji (KEK) poginuo je u subotu, nakon pada s visine od šest metara.

Zaposlenik, 21-godišnji mladić iz Pestova kod Vučitrna je poginuo kada je pao sa skele dok je radio na termocentrali "Kosovo A", saopštili su izvori sa lica mjesta

Viktor Buzhala, glasnogovornik KEK-a, rekao je radnik nije bio zaposlenik KEK-a, nego jedne kooperantske kompanije koja radi na izgradnji hidrauličkog sitema za rudnik Miraš.

"Imamo ugovor s komapnijom 'Dobroshek', a ova kompanije je načinila ugovor sa drugom kompanijom, kompanijom 'Daci'. Radnik je bio iz ove kompanije", rekao je Buzhala za novine JnK (Jeta ne Kosove / Život na Kosovu).

Radnik, koji nije želeo da se njegovo ime spominje, rekao ej da slučaj koji se desio u subotu se dogodio zbog nedostatka sigurnosnih mjera na radnom mjestu.

"Dječak je pao sa skele, s visine od oko šest metara i umro na licu mjesta", kaže svjedok.

"Ovdje radnici nemaju sigurnost, radovi idu sve na brzinu. Radnici se nikada ne provjeravaju od strane Kancelarije za sigurnost", kazao je ovaj radnik.