Opasna svadbena veselja

Devet osoba ranjeno od pucnjave na raznim proslavama u posljednjih šest nedjelja na Kosovu, saopštila je Policija Kosova. Policija uhapsila 58 osoba koje su pucale u vazduh, a zaplijenjeno je 128 komada oružja i više od hiljadu i po komada municije različitog kalibra, prenosi "Koha Ditore".

Od 9. jula do 19. avgusta, Policija Kosova je preduzela 109 operacija vezanih za ovakve slučajeve, te je poduzela niz kampanje za podizanja svijesti kod građana, međutim, ovaj fenomen i dalje se prijavljuje svakog dana u Policiji Kosova.

Glasnogovornica Policije Kosova, Sabrie Kamberi ističe da je policija dala svoj maksimum u tom pogledu.

"Kosovska policija dala maksimum i komntinualno je postupala i reagirala na ovu pojavu. I u budućnosti će to činiti, tako da svim građanima u zemlji stvori jedan siguran i miran ambijent", kazala je Kamberi.

Portparol kosovske policije Sabrie Kamberi izjavila je da je u proteklih šest nedjelja zaplijenjeno 128 komada oružja i 1662 komada municije različitog kalibra.

Prema riječima Kamberijeve, na dnevnoj bazi se realizuju hapšenja osumnjičenih osoba i zaplijenjuje se raličita vrsta oružja nakon primanja informacija o pucnjima iz vatrenog oružja na svadbenim veseljima.