Poslanici LDK i PDK saglasni su da aktuelna Vlada Kosova tokom svog mandata nije uradila ništa što bi doprinelo boljem životnom standardu i napretku Kosova na međunarodnom planu, zbog čega bi, kako upozoravaju, građani trebalo dobro da razmisle za koga će glasati na narednim parlamentarnim izborima.

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Driton Selmanaj ukazuje da je Kosovo izgubilo godine i šanse za razvoj.

"Nažalost, četiri ili tri godine su izgubljene za Kosovo, nažalost govorim o svakom sektoru, bilo u privredi, bilo u obrazovanju, u zdravstvu, u pravosuđu, u upravljanju infrastrukturom... U svakom pogledu, Kosovo je imalo potpunu stagnaciju ili, u pojedinim oblastima, čak i veliko nazadovanje, a da ne govorimo o spoljnoj politici, koju Kosovo gotovo da i nije imalo", naveo je Selmanaj.

Poručuje da Kosovo nije "arena za eksperimente" i da bi trebalo da ga vode ozbiljni i odgovorni ljudi, kojima će prioritet biti interesi građana, a ne lična korist.

"Ovo govorim zato što smo statistički izgubili tri i po godine sa ovom vladom, što se tiče političkih posledica, što se tiče krupnih posljedica po razvoj ove zemlje, oni su skoro deceniju usporili razvoj. Ovoj vlasti bliži se kraj, ljudi moraju da shvate da država nije šala, moramo biti veoma pažljivi prema ljudima koje biramo, jer kasnije možemo da se žalimo i tugujemo šta smo sebi uradili", naglasio je on.

Poslanik Demokratske partije Kosova Elmi Reçica ističe da ne može da navede ni jednu dobru stvar koju je aktuelna Vlada Kosova uradila za svoje građane i interese Kosova.

"Ova Vlada je pri kraju je svog mandata. Ne mogu da nađem nijedan programa i obećanje koje je ova vlada ispunila. Propali su odnosi sa međunarodnim prijateljima, propali su međualbanski odnosi, propala su socijalna pitanja. Osim skrivanja i regulisanja svojih militanata u kosovskim institucijama, ni u jednom drugom segmentu ne vidim nikakav rezultat ili uspjeh. Od senzacionalnih obećanja na osnovu kojih su 14. februara dobili 50 odsto glasova nije ispunjeno ništa", poručio je Reçica.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online