Potpredsjednik LDK

Potpredsjednik Demokratskog saveza Kosova Lutfi Haziri rekao je da se premijer Albin Kurti predao kada je ponudio opoziciji izbore i dodao da je Kurtijeva vlada dijalog sa Srbijom postavila kao prioritet, te da se samo dijalogom bavi, prenosi Koha.

Haziri smatra da je najbolji način da Kurti ponudi ostavku.

"Mislimo da je najjednostavnije pravo, politički najkorektnije i najpoštenije prema građanima, da kada dođete do tačke u kojoj ste ubeđeni da treba da bude izbora, onda date ostavku, to je najmoralniji čin", dodao je.

Međutim, kako kaže, Kurtijeve izjave o izborima više su politička zamka, nego politička volja.

"Premijer Kurti radi na kalendarskom mandatu ove Vlade, jer poslije nekoliko nedjelja i mjeseci, čućete u kampanji, jer je već počela, nastaviće da pominje da su jedina vlada koja je završila redovan mandat nakon proglašenja nezavisnosti i da su doveli do političke stabilnosti", rekao je Haziri.

Ipak, kako dodaje, ukoliko Kurtijeva vlada i završi svoj mandat, nema rezultate kojima bi se ponosila.

Navodi da Kurtijeva vlada ne upravlja, već se njom upravlja. Optužio je Kurtija za duga putovanja u inostranstvo što, prema njegovim riječima, čine samo lideri autokratskih i diktatorskih zemalja.

"On je premijer koji će ostati upamćen po tome što je 19 dana proveo u Americi bez agende, 14 u Gruziji bez agende i 11 dana u Velikoj Britaniji. Nemate premijera van teokratskih, autokratskih i diktatorskih zemalja da im putevi traju od dvije nedjelje do mjesec dana", naglasio je Haziri.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore