Poslanik AAK-a

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri, koji boravi u Francuskoj, ocjenio je da će predstojeći sastanci u Parizu i Strazburu biti presudni za članstvo Kosova u Savjetu Evrope, zbog čega mora da lobira i kod država koje ne priznaju nezavisnost, apostrofirajući Ukrajinu i BiH, piše Reporteri.

Tahiri je rekao da je imao niz sastanaka sa brojnim delegacijama u Parizu, kako bi uticao na glasanje za članstvo Kosova u Savjetu Evrope.

"Moji razgovori su uglavnom bili usreređeni na šefove raznih delegacija, uključujući i delegaciju Ukrajine. U ovom slučaju želim da kažem da ukrajinska delegacija visoko cijeni odluku ministra odbrane Kosova da vojnim sredstvima pomogne Ukrajini“, naglasio je Tahiri i dodao da je čestitao Ukrajini i BiH što će glasati za članstvo Kosova u SE.

On je istakao dva ključna momenta koja predstoje:

"Sljedeće nedjelje u Parizu, gdje će se raspravljati o izvještaju Dore Bakojani, kada bi trebalo da se glasa i gdje nam je važno da bude kvoruma, jer bi trebalo da dobijemo 27 glasova. Drugi momenat je sjednica Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope u Strazburu, od 15. do 19. aprila, kada su nam potrebna 23 glasa”, rekao je Tahiri koji kao član Odbora za ravnopravnost i nediskriminaciju pri Savjetu Evrope boravi u Parizu.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri