Nakon nove runde

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije poručio je, nakon nove runde dijaloga u Briselu, da je dogovoreno da se razgovori nastave sljedećeg ponedjeljka.

On je na društvenoj mreži "X" napisao da će Sporazumom o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova morati da se pozabave lideri.

"Ugostio sam dva glavna pregovarača kako bismo razgovarali o implementaciji Sporazuma o putu normalizacije i drugim pitanjima, ukljčujući uticaj odluke o gotovinskom plaćanju. Dogovorili smo se da nastavimo sa ovim pitanjem sljedećeg ponedjeljka, dok će o Sporazumu morati da se pozabave lideri", naveo je Lajčak.

Zamjenik premijera Kosova Besnik Bislimi, sa druge strane, rekao je da će do petka Kosovo i Srbija poslati prijedloge za rješavanje pitanja u vezi dinara, te da očekuje da će se o tome razgovarati iduće nedjelje.

Predstavnik Srbije Petar Petković rekao je novinarima da je srpska delegacija insistirala na formiranju Zajednice srpskih opština, naglasivši da problemi moraju da se rješavaju kroz dijalog, a ne jednostranim mjerama.

Izvor: Kosovo Online