Poslanica AAK-a

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova Albana Bytyqi kazala je da bi se pitanje korišćenja dinara na Kosovu mnogo lakše riješilo ukoliko bi Vlada Kosova sarađivala sa Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi Gazeta blic.

Bytyqi je komentarišući sastanak u Briselu o upotrebi dinara na Kosovu, ocjenila da je pristup Albina Kurtija prema saveznicima Kosova - neozbiljan.

"Ne vidim nikakav napredak u ovom slučaju. Situacija sa saveznicima se mora popraviti, mora biti veće ozbiljnosti. To što Kurti traži i način na koji pristupa saveznicima je neozbiljan. Mi smo kao opoziciona stranka podržali ovu odluku. Međutim, moramo se dogovoriti da ne zaoštravamo i ne otežavamo situaciju. Pitanje dinara bi se mnogo lakše riješilo u saradnji sa SAD. To je pitanje o kome se razgovara u Briselu, što uopšte nije bilo potrebno, ali se vidi da se Kurti i Bislimi ne snalaze, zato se o tome negdje mora razgovarati", rekla je Bytyqi.

Na pitanje da li je potrebno da Kurti posjeti SAD, odgovara da on ne može otići u posjetu Americi, sve dok ne sarađuje sa Vašingtonom.

"Kurtijeva posjeta SAD je neophodna, ali sve dok nema saradnje sa njima, normalno, ne može biti ni poziva za sastanke", rekla je Bytyqi za Teve1.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic