Potpredsjednica Skupštine

Zamjenica predsjednika Skupštine Kosova Saranda Bogujevci je o izjavi pomoćnika američkog državnog sekretara Jamesa O'Briena, izjavila da je Kosovo nepravedno okarakterisano kao nedemokratsko, prenosi Gazeta express.

Bogujevci kaže da lično razume njihovu zabrinutost u odnosu na prilike u regionu, ali da pitanje dinara nije vezano za Srbe na Kosovu.

„Rekli smo da se to odnosi na pitanje uređenja sjevernog dijela zemlje. Ne možemo tolerisati organizovane kriminalne grupe. Mi smo nezavisna država i ako se od nas traži da se tako ponašamo, naravno da je neophodno preduzeti takve korake“, rekla je ona.

Potpredsjednica Skupštine kaže da svi treba da vide značaj odlučivanja na Kosovu, a posebno na sjeveru.

„Za nas je važan odnos sa našim prijateljima i međunarodnim partnerima, ali je u isto vreme stvorena kultura koja se dugo gradila na Kosovu koju moramo ne samo da koordiniramo, već i da pitamo o svakom aspektu odluke.  Mislim da mi kao država moramo da idemo napred i nepravedno je reći da se ne ponašamo kao demokratska država”, izjavila je ona.

Bogujevci kaže da je Vlada Kosova imala kontakt sa međunarodnim ljudima oko odluke CBK-a i pojašnjava da niko nije bio protiv ove odluke, ali da je zabrinutost bila u dijelu prelaznog roka.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express