Bivši pukovnik KBS-a

Bivši pukovnik Kosovskih bezbjednosnih snaga Afrim Veseli, povodom uklanjanja bilborda u Zvečanu, izjavio je da je smiješno što su dva ministra, tačnije ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla i ministar administracije lokalne samouprave u Vladi Elbert Krasniqi, našli vrijeme da se bave njihovim uklanjanjem, prenosi Dukađini.

Ipak, Veseli kaže da treba ukloniti sve bilborde koji, kako kaže, šalju loše poruke, ali dodaje, čini mu se veoma smiješnim da dva ministra nađu vrijeme da se time bave.

"To treba da uradi Ministarstvo za infrastrukturu kroz svoje mehanizme. Kosovo ne treba da šalje poruke s političkog nivoa", rekao je Veseli.

Veseli je naveo da je uklanjanjem bilborda sa fotografijama počasnih građana Zvečana Aleksandra Vučića, Marka Đurića, Vladimira Putina, Novaka Đokovića, Milorada Arlova, Zorana Krivokapića i Jugoslava Kostića, poslata poruka da ne vole Vučića i Putina ali da nije bilo potrebe da ministri sa tog nivoa šalju tu poruku.

Dodao je da u ovoj situaciji treba postupati mudro, a ne potezati populizmom te da su ministri to uradili jer je Kosovo u izbornoj godini pa kako bi prikupili još neki glas.

"Nama je cilj članstvo u EU i Nato. Sa takvim porukama nećemo napredovati“, naglasio je.

Ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla saopštio je da su ti nelegalni bilbordi uklonjeni u Zvečanu te da "slike fašista i agresora poput Vladimira Putina i protivnika države Kosovo neće naći mjesto na Kosovu".

Sveçla je podelio snimak te akcije, gdje se može vidjeti da je bio prisutan i ministar administracije lokalne samouprave Elbert Krasniqi.

Izvor: Kosovo online/Dukagjini