VV će završiti mandat do kraja

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje Arber Rexhaj reagovao je na izjavu predsjednika Demokratske partije Kosova Memlija Krasniqija da će se tokom 2024. godine održati vanredni parlamentarni izbori na Kosovu i istakao da je Samoopredjeljenje spremno za nove izbore, ali da taj proces ne zavisi od želja opozicije.

Rexhaj je istakao za Front onlajn da, bez obzira na sve, vanrednih izbora neće biti i da će Samoopredjeljenje završiti svoj četvorogodišnji mandat do kraja.

"Izbori se ne mogu održati kada opozicija hoće, mi smo spremni za izbore već sutra, ali idemo kada nam se završi mandat", poručio je Rexhaj.

Krasniqi je izjavio i da Kosovo tokom mandata aktuelne vlade nije napredovalo ni u jednom sektoru, ali Rexhaj naglašava da se napredak može videti od 1. januara, kada su ukinute vize za putovanje u EU i kada je omogućeno neometano kretanje vozila sa RKS tablicama u Srbiju.

"Na sjeveru Kosova postoji napredak u mnogim oblastima, posebno u oblasti bezbjednosti, značajan je napredak u ekonomiji, u odbrani, a posebno u nabavci oružja i poboljšanju života građana", rekao je Rexhaj.

Izvor: Kosovo online/Front online