Predsjednik LDK-a

Predsjednik Demokratskog saveza Kosova Lumir Abdixhiku kaže da je anketa prema kojoj bi Samoopredjeljenje odnelo pobjedu na izborima ako bi se održali ove nedjelje, propaganda.

Abdixhiku je na Facebooku naveo da je LDK naručio seriju istraživanja, najveću u istoriji Kosova.

“Do sada je samo u centralnom regionu završeno preko 17.000 istraživanja. Zabilježite ova istraživanja kako biste osigurali statističku tačnost bez presedana. Na pitanje, ako se ove nedjelje održe nacionalni izbori, za koju stranku biste glasali, rezultati za LDK, u pet gradova u centralnom regionu su, u Prištini 35 odsto, u Lipljanu 42, u Podujevu 35, u Obiliću 36 i u Kosovu Polju 34 odsto glasova”, naveo je Abdixhiku.

Dodao je da se ankete na ovom nivou sprovode širom Kosova i da će biti objavljene na vrijeme.

“Objavićemo ih samo za LDK jer želimo da očuvamo pravičnost prema drugim strankama. Ova mjerenja su već predstavljena vodećim strukturama stranke, na internim sastancima. Nismo ih htjeli iznositi u javnost jer smo ih smatrali oruđem naše orijentacije. Ovakvi podaci, impresivni, iako samo za jednu regiju, bili su jasan znak našeg putovanja”, dodao je on.

Istakao je da je vijest, iako je saopštena samo interno, odjeknula.

“Ne želim ni da govorim o kredibilitetu kompanije koja nas je na posljednjim lokalnim izborima, noć prije glasanja, stavila na treće mjesto u Prištini, niti za medij koji i dalje vjeruje da će samoproročanstvo anketa ponovo raditi. Prava promjena dolazi. Time i kraj propagandi”, zaključio je Abdixhiku.

Izvor: Kosovo Online