Rok neće biti produžavan

Rok koji je Vlada Kosova odobrila za preregistraciju vozila sa srpskim oznakama gradova na Kosovu na RKS table ističe danas, a prema riječima zamjenika direktora Policije Kosova za region Sjever Vetona Elshanija, neće biti dodatnog produženja tog roka.

Elshani je naveo da je do sada preregistrovano oko 3.400 vozila i da nakon posljednjeg produženja roka, policija neće upućivati zahtjev vladi za dodatno produženje, prenosi Radio Mitrovica Sever.

"I danas ćemo raditi i mislim da će to biti dovoljno. Nema potrebe da bude više od ovoga. Nema više vozila u cirkulaciji, što znači da svi koji su željeli da preregistruju vozila, iskoristili su šansu", rekao je Elshani.

Nakon ovog roka, počev od sutra, policija će vozila koja nisu preregistrovana na RKS tablice isključivati iz saobraćaja.

"Ukoliko policija naiđe na ove automobile, zaustaviće ih i konfiskovaće tablice. Pisaće se kazna vozaču u iznosu od 150 eura, pola ako odmah plati. Takođe, vozaču će biti oduzeta VID dokumenta (saobraćajna dozvola). Vlasnik će moći sam da ukloni vozilo sa puta. Ako na isto vozilo naiđemo opet, ono će biti zaplenjeno i poslato na carinu", rekao je Elshani.

Pitanje vozačkih dozvola je, prema njegovim riječima, sljedeća tema kojom će se baviti.

Vlada Kosova, na zahtjev policije, produžila je 30. oktobra rok za registraciju vozila uz finansijske pogodnosti za vlasnike vozila sa oznakama kosovskih gradova "PR", "KM", "PZ", "GL", "UR", "PE", "DA" ili "ĐA".

Rok je bio produžen do 15. decembra.

Izvor: Radio Mitrovica Sever