Nemamo dokument!

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Anton Quni izjavio je da je njegova stranka uputila pismo premijeru Albinu Kurtiju sa zahtjevom da poslnicima i građanima predstavi nacrt statuta Zajednice srpskih opoština, koji je Kosovu i Srbiji predložila "velika petorka", a koji je, kako kaže, premijer prihvatio kao međunarodnu obavezu.

"Prije nekoliko dana smo se, kao poslanici LDK, obratili premijeru pismom i zatražili uvid u nacrt dokumenta – statuta ZSO, koji je premijer ne samo prihvatio, već ga učinio međunarodnom obavezom. Međutim, do sada još uvijek nemamo taj dokument", rekao je Quni za Gazetu Blic.

Kako navodi, LDK očekuje da se Kurti izjasni da li ponuđeni dokument ima veze sa ZSO iz Briselskog sporazuma iz 2013. godine.

Quni napominje da je do sada predstavljen samo jedan nacrt ZSO, i to sadašnjeg premijera.

"Koliko ja znam, u cijelom ovom procesu je bio samo jedan nacrt, i to sadašnjeg premijera. I ako je ovaj nacrt tako dobar, ne razumijem zašto ga krijete. Zašto treba sakriti dobar nacrt? Mislim da bi to ipak trebalo objaviti, tim pre ako premijer to ocjeni kao dobro", rekao je Quni.

Izvor: Kosovo online/Gazeta Blic