Bivši poslanik VV-a

Poslanik Fatmir Humolli smatra da je Samoopredjeljenje postalo isto kao druge stranke na političkoj sceni, ukazujući da po pitanju Zajednice srpskih opština, vladajuća stranka ne sluša zahtjeve naroda, već međunarodne zajednice, piše Telegrafi.

Humolli navodi da će na kraju, rezultati biti isti kao kada su ranije bile na vlasti opozicione stranke.

Komentarišući sjednicu parlamenta na kojoj se raspravljalo o nacrtu statuta ZSO i razgovorima u Briselu, Humolli je naveo da su se sve stranke nadmetale - "ko više želi osnivanje Zajednice".

"Samoopredjeljenje je izabralo put koji su razvile druge stranke - da ne slušaju ljude, već međunarodnu zajednicu. To će ih dovesti do istih rezultata. Posljednja sjednica je pokazala da je postojalo političko takmičenje ko je više za formiranje Zajednice ili je bilo takmičenje zašto nam niste dali da formiramo Zajednicu. Skupština je bila jedinstvena po pitanju jedne zajednice, navodno, bez tačnih dokumenata i podataka", kazao je on.

Humolli je rekao da je na toj sjednici Kurti igrao političku igru, te da je politizovao narod i podjelio ga.

Kritikovao je Kurtija što nije objavio nacrt statuta Zajednice rekavši da je trebalo da kaže poslanicima i građanima o čemu se razgovaralo u Briselu.

Izvor: Kosovo Online/Telegrafi