ZSO samo u skladu sa Ustavom

Predsjednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca poručio je da je događaj od 24. septembra u Banjskoj unazadio ceo pregovarački proces Kosova i Srbije i da se mora promjeniti format dijaloga, prenosi Reporteri.

Govoreći o Zajednici srpskih opština, Konjufca je rekao da „Srbija ovoga puta mora da se saglasi da Udruženje mora da bude u skladu sa Ustavom Kosova“.

Kada je o izborima na sjeveru riječ, Konjufca tvrdi da bi Srbi trebalo da formiraju stranku „koja nema veze sa teroristima“.

"Srpska lista treba da ima samo jedan problem, da li će ih registrovati Centralna izborna komisija ili ne, jer potpredsjednik stranke pripada terorističkoj grupi", naveo je Konjufca.

On tvrdi i da je "predsjednik Srbije Aleksandar Vučić usko povezan sa dešavanjima u Banjskoj" i da to ne može da se negira.

„Oni su koristili opremu i naoružanje Vojske Srbije. Sa informacijama koje imamo i koje imaju strane službe, reći da predsjednik i visoke ličnosti srpske države nemaju udjela u tome je besmisleno, naprotiv, oni stoje i veoma su blisko povezani sa ovim napadom“, rekao je Konjufca za Radio Kosovo.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri