Predsjednica Kosova

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani sastala se sa američkom senatorkom Jeanne Shaheen i senatorom Peterom Welchom, sa kojima je razgovarala o aktuelnoj političkoj situaciji, nastaloj nakon sukoba u Banjskoj, prenosi Ekonomija onlajn.

Osmani je na konfenernciji za medije nakon sastanka navela da svaka posjeta visokih američkih zvaničnika predstavlja novi prozor saradnje između Kosova i SAD.

"I današnja posjeta senatora je još jedna mogućnost. Želim da im zahvalim na podršci našoj zemlji. Fokus sastanka je bio na nedavnim dešavanjima na Kosovu. Posebno u organizovanom terorističkom aktu čiji je pokrovitelj Srbija. Obavjestila sam senatore o toku događaja, činjenicama i koracima koji se preduzimaju", kazala je Osmani.

Osmani je dodala da "Srbija ima zlonamerni cilj da destabilizuje ceo Balkan".

"Kosovo je pokazalo ozbiljnost, u Srbiji ne samo da se ne ograđuju, već ima domaćih ljudi koji im daju podršku. Najbolji način je da se Srbija smatra odgovornom i da se teroristi predaju Kosovu. Kosovo je posvećeno radu sa saveznicima SAD i svim ostalima. Tražićemo pravdu za narednika Afrima Bujnakua i čin agresije Srbije", zaključila je Osmani.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online