Ministarka pravde

Poslanica Demokratske partije Kosova Blerta Deliu-Kodra razriješena je juče dužnosti u Komisiji za zakonodavstvo, mandate, imunitet, Poslovnik Skupštine i nadzor Agencije za borbu protiv korupcije, saopštila je ministarka pravde Albulena Haxhiu, piše Reporteri.

Iako je potvrdila smjenu poslanice Deliu-Kodre, Haxhiu nije ulazila u detalje.

„Komisija je otpustila. Obratite se predsjedniku Komisije“, kratko je rekla Haxhiu.

Predsjedavajući Komisije Adnan Rustemi rekao je da su četiri člana glasala za razriješenje.

„Komisija za zakonodavstvo je razriješila je dužnosti poslanicu Blertu Deliu-Kodru sa četiri glasa za i dva uzdržana“, rekao je Rustemi.

Do razriješenja poslanice sa ove funkcije došlo je nakon što je ministarka pravde podnela izvještaj o radu Deliu-Kodra, koja je, prema njenim riječima primala platu bez da je dolazila na posao.

„Prije nekoliko mjeseci sam obavještena od osoblja Ministarstva zdravlja o problemu o kome danas razgovaramo. Ove godine sam dobila obavještenje da članovi Komisije ne idu na sjednice a plaćeni su. To se pokazalo tačnim. Neki članovi koji nisu učestvovali na sastanku su plaćeni. To nisu moje tvrdnje, već je to izvještaj zvaničnika Ministarstva”, kaže Haxhiu.

Dodala je da je prema istom izvještaju uplata za Deliu-Kodru preko 3.200 eura.

“Znam da me je tužila za klevetu, spremna sam da odgovaram i ovdje i na sudu, to nema veze sa pojedinačnim ili ličnim pitanjima. Suočiću se sa njim na sudu, koji će biti otvoren za medije i javnost“, rekla je Haxhiu tokom sastanka.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri