Premijer Kosova Albin Kurti svoju podršku Izraelu, jevrejskoj državi sa kojom Kosovo ima dobre diplomatske odnose, u doba digitalne diplomatije ne odražava na društvenoj mreži Facebook, gdje je publika veća, već samo na platformi "X", koja nije prvi izbor građana Kosova, piše Albanian post.

Izbijanjem rata između Izraela i Palestine, kosovske vlasti su se svrstale na stranu zapadnog svijeta, izražavajući duboku zabrinutost zbog „zločina nad civilima i povećanja broja ubijenih“ nakon iznenadnog napada Hamasa na Izrael, prenosi Albanian post.

Međutim, kako navodi ovaj medij, kada je Kurti bio u opoziciji, on je, pozivajući se na „moralne principe“, izneo ideju da građani Kosova treba da stanu na stranu Palestinaca, u biblijskom i geopolitičkom sukobu.
  On je ideju slobode Palestine i pobune protiv Izraela smatrao vrijednošću, dok danas podržava Izrael u ratu protiv Hamasa, ali to čini samo na platformi "X", dok na Facebooku, „hrani mase raznim spisima, relikvijama propalestinaca“, navodi Albanian post.



Izvor: Kosovo online/Albanian post