Premijer Kosova Albin Kurti objavio je na današnjoj konferenciji za medije fotografije pripadnika srpske kriminalne grupe koja se nalazi na sjeveru.

Premijer Kosova Albin Kurti je saopštio da najmanje 30 teško naoružanih profesionalaca napadaju Policiju Kosova.

Kako je premijer na konferenciji rekao ovi naoružani ljudi se nalaze u manastiru Banjska i zatražio je od njih da se predaju organima reda.

Kurti je ovaj napad opisao kao finansiran i orkestriran od strane zvaničnog Beograda, prenosi Klan Kosova.

“Naši policajci su, nakon što su bili ometani na putu, napadnuti raznim oružjem, uključujući ručne bombe i zoljamae. Danas je težak dan za našu zemlju”, rekao je Kurti.

“Napadi oružanih grupa se i dalje nastavljaju. Osuđujemo ovaj teroristički napad. Zločin koji finansira zvanični Beograd napada našu zemlju. Mi štitimo i sprovodimo zakonitost i nezavisno Kosovo”, dodao je Kurti.

Prema njegovim riječima, zločinci i njihovi naredbodavci biće uhvaćeni i kažnjeni.

„Na pravoj smo strani, tako da smo zajedno na ovom putu. Pozivam građane da ostanu mirni i pokažu razboritost tako što će dozvoliti institucijama da rade svoj posao”, dodao je on.

"Kao što sam više puta rekao, napadi na Policiju Kosova se nastavljaju, ima najmanje 30 teško naoružanih ljudi, vojske i policije, koji su okruženi Policijom Kosova i koje pozivam da se predaju našim snagama", rekao je premijer Albin Kurti.