Predsjednik SDP-a

Predsjednik Socijaldemokratske partije Dardan Molliqaj rekao je da strategija premijera Albina Kurtija u dijalogu Kosova i Srbije šteti poziciji Kosova, ukazujući da je u potpunosti izgubio povjerenje međunarodne zajednice jednostranim potezima koje sprovodi tokom cijelog procesa, prenosi Reporteri.

"Stvari su postale preozbiljne, postale su alarmantne i krajnje uznemirujuće. Kurtijeva strategija šteti poziciji Kosova, iako je pokrenuta za interese Kosova, ali rezultat je suprotan. Ako sada pogledate Briselski sporazum, Ohridski aneks i redosljed sprovođenja dogovorenog, razume se da je sve ono što je Kurti uradio samo nanelo štetu poziciji Kosova jer je potpuno izgubio povjerenje međunarodne zajednice", izjavio je Molliqaj.

Prema njegovim riječima, Kurti ne razume da evropski posrednici Josep Borrell i Miroslav Lajčak imaju iskustva sa procesima dijaloga.

Pojašnjava da Borrellu i Lajčaku nije prvi put da učestvuju u pregovorima i dodaje da je Kurti mislio da uspjeva da ostvaruje male pobjede.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri