Nauspjeh vlasti

Članovi Odbora za prosvetu Skupštine Kosova iz redova opozicije, uz podršku ostalih opozicionih poslanika, zatražili su sazivanje vanredne sjednice parlamenta u ponedjeljak, 4. septembra, zbog slučaja udžbenika za učenike od prvog do devetog razreda.

Poslanica Demokratske partije Kosova i članica Odbora za obrazovanje, nauku, tehnologiju, inovacije, kulturu, omladinu i sport Eliza Hoxha objavila je na Facebooku zahtjev za održavanje te sjednice.

"Ova školska godina počinje jednim od najvećih skandala ove vlasti - neobezbjeđivanjem udžbenika za učenike od prvog do devetog razreda. Škole su nespremne, đaci nemaju udžbenike i nastavna sredstva, a roditelji su napušteni. Više od 200.000 đaka neće biti opremljeno besplatnim udžbenicima u školama, kako to zakon predviđa i kao što je to već više od decenije", napisala je Hoxha.

Navela je da više od 200.000 učenika, na hiljade roditelja i nastavnika, trpi posljedice nesposobnosti i neuspjeha vlasti.

"Situacija je vanredna i zahtjeva hitnu akciju. U uslovima nesposobnosti i nečinjenja vlasti, Skupština mora da prekine pauzu i vrati se na posao i da raspravlja o odgovornosti vlade za ovaj neviđeni neuspjeh", poručila je Hoxha.

Izvor: Kosovo Online