Na Kosovu je po potjernici Sjeverne Makedonije uhapšen Alil Demiri, koji je u slučaju "Monstrum" osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog petostrukog ubistva počinjenog prije 11 godina.

Demiri, koji je uhapšen na Kosovu po potjernici Ministarstva unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije, osuđen je na doživotnu kaznu zatvora kao izvršilac ubistva četvorice dječaka i ribara, koje se dogodilo 12. aprila 2012. godine na Smilkovskom jezeru, blizu Skoplja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova saopštilo je da je Demirij (38) uhapšen po potjernici Ministarstva unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije, po naredbi Osnovnog suda u Skoplju, zbog izvršenja krivičnog djela `terorizam` iz člana 394. Krivičnog zakonika u vezi sa petostrukim ubistvom na Smilkovskom jezeru. Prema informacijama dobijenim od Policije Kosova, on će biti priveden nadležnom sudiji, saopštili su iz MUP Kosova.



U slučaju "Monstrum" na doživotne zatvorske kazne osuđeni su Alil Demiri i braća Agim i Afrim Ismailović. Fejzi Aziri osuđen je na 15 godina zatvora, dok je Haki Aziri osuđen na devet godina. Jedan od petorice optuženih, Sami Luta, oslobođen je optužbi. Afrim Ismailović je i dalje u bjekstvu.

U zločiniu počinjenom 2012. godine ubijeni su ribar Borče Stevkovski i četvorica srednjoškolaca - Filip Slavkovski, Aleksandar Načevski, Cvetančo Ackovski i Kire Trpkovski.
 
Izvor: Kosovo Online