Kraća relacija

Prizren će uskoro sa opštinom Tetovo biti povezan putem koji će služiti planinskom turizmu i koji će smanjiti putovanje na toj relaciji sa tri sata na 30 minuta. Premijer Kosova Albin Kurti posjetiće u petak Sjevernu Makedoniju gdje će promovisati izgradnju puta, prenosi Ekonomija onlajn.

Kurti će pored Tetova posetiti i opštinu Čair u Skoplju gdje će jedna ulica dobiti naziv po aktivisti i političaru Ademu Demaçiju.

"Nakon imenovanja ulice sa nazivom aktiviste Adem Demaçi u opštini Čair, Kurti će otputovati u opštinu Tetovo gdje će se sastati sa gradonačelnikom Bilalom Kasamijem. Odmah nakon sastanka, oni će nastaviti putem koji povezuje selo Selce sa Vejcem, kako bi promovisali ideju koja će povezati planinski turizam između Tetova i Prizrena", rekao je  portparol te opštine.

Put koji bi povezivao Tetovo i Prizren je za građane okolnih mjesta dobrodošao, a smatra se i projektom od posebnog značaja.

"Put za Prizren je više nego dobrodošao za ovo stanovništvo i za stanovništvo u Prizrenu, jer i oni treba da dođu u naš grad. Do Prizrena ćemo moći da idemo kraćim putem. Tako da mislim da je to više nego potrebno", rekao je jedan od građana Tetova.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online