Policija kriva!

Ministarka industrije, preduzetništva i trgovine Rozeta Hajdari istakla je da vjeruje u nevinost službenika tog Ministartsva, koji su uhapšeni pod sumnjom za zloupotrebu službenih dužnosti, prenosi Reporteri.

"Ministarstvo pozdravlja svaku istragu u slučaju nabavke za državne rezerve, jer smo uvjereni da se ona sprovodi u skladu sa zakonima i planom. Kao ministarka, očekujem od istražnih organa da obrate pažnju da ni u kom slučaju ne nanose štetu državnoj bezbjednosti, i da zaštite tajne podatke, budući da su dokumenti uzeti kao dokazi, tokom uviđaja, klasifikovani kao državna tajna. Istražna jedinica policije nije predočila uvjerenje o obezbjeđivanju tajnih podataka, pa je zahtjev policije za primopredaju ovih dokaza u suprotnosti sa zakonom", rekla je Hajdari.

Ona je istakla da je isporuka robe za državne rezerve izvršena u skladu sa zakonima.

"Ministarstvo uvjerava sve građane da je proces isporuke robe u državne rezerve, uz poštovanje standarda kvaliteta, vođen i praćen u skladu sa zakonima i ne sumnjamo na zloupotrebe naših službenika, koji su danas privedeni u policijsku stanicu", dodala je ministarka.

Hajdari je rekla i da ne namjerava da podnese ostavku.

"Ne vidim razlog da podnesem ostavku i to govorim sa punom odgovornošću. Nemam razloga ni sumnje u zvaničnike", rekla je Hajdari na vanrednoj konferenciji za novinare.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri