Poslanica VV-a

Poslanica Samoopredjeljenja i šefica parlamentarnog odbora za spoljne poslove Arbereshe Kryeziu izjavila je da vjeruje će Evropska unija narednih dana ukinuti “nepravedne” mjere prema Kosovu, jer će se Kosovo, prema njenim riječima, držati dogovorenih tačaka, prenosi Klan Kosova.

„Kosovo će moći da se vrati fondovima i grantovima i moći će da bude primalac ovih sredstava koja mogu dalje da razvijaju naše društvo, pošto smo još jednom pokazali da smo uvijek posvećeni da dijalog ide napred. Evropska unija je to već shvatila i narednih dana će otkloniti mjere koje su nepravedno nametnute Kosovu. Spremni smo da se držimo tačaka iznetih na prošlom sastanku i vjerujemo da kada se ove tačke ispune da će Evropska unija ukinuti mjere protiv Kosova“, rekla je ona.

Ekspert za evropske integracije Seb Bytyqi smatra da mjere moraju da budu uklonjene odmah, jer su uvedene veoma velikom brzinom.

"Sada treba da budu povučene odmah po postizanju sporazuma i da se jasno stavi do znanja da Kosovo očekuje da pritisak neće biti jednostran. Ne treba samo pozivati Kosovo da sprovede sporazum", rekao je Bytyqi.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova