Predsjednik Nisma-e

Predsjednik Nisma-e Fatmir Limaj izjavio je da bi politička situacija na Kosovu danas bila drugačija da ga je opozicija saslušala prije dvije godine i ujedinila se kako bi objasnila građanima kurs sadašnje vlade koja svojim akcijama samo šteti Kosovu, prenosi Gazeta Blic.

"Kada sam prije dvije godine izneo tu ideju, potreba za demokratskim frontom za nekoga je bila šala, neko se nasmejao, a ja sam prije dvije godine osjetio šta dolazi. Tada sam rekao da opozicioni glasovi, ljudi sa autoritetom u ovoj zemlji, lideri javnog mnjenja, novinari i svi zajedno, treba da što više objasnimo šta se dešava sa Kosovom, kojim kursom je krenula država, ova Vlada. Da smo to uradili, uvjeren sam da danas ne bi bilo ovih posljedica", kazao je Limaj.

Kako dodaje, građani na Kosovu nemaju tačnu predstavu šta se dešava, a za to okrivljuje opoziciju.

"Opozicija se zadovoljava statusima, govorima u Skupštini, televizijskim emisijama, a štaviše, opozicija je većinu ovog posla prepustila analitičarima i novinarima. Opozicija je trebalo da krene, u selo po selo, da razgovara sa građanima, da im detaljno objasni kojim kursom je krenula ova vlast, šta rade, unutra i spolja, u ekonomskoj politici, socijalnoj", navodi Limaj.

Kako kaže, opozicija je sama izašla iz sindikata i to "iz kompleksa", odnosno umjesto podrške sindikatu ogradili su se od sindikata i dozvolili "Kurtijeve teme i diskurs vlade".

Dodaje da je upozorio na opasnosti koji su dolazile prije godinu i više, dok je opozicija ćutala, a vlast je napravila manevarski prostor da vodi računa o glasovima koje imaju u parlamentu.

Kaže da predstavnici vlasti sebe vide kao neprikosnovene i žure da upropaste sve sektore.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic