Radna večera

Premijer Albin Kurti sastao se sinoć na radnoj večeri sa predstavnicima stranke Guxo Donikom Gërvallom-Schwarz i Fatonom Pecijem sa kojima je razgovarao o zahtjevima i stavu opozicije o izborima.

U saopštenju Kabineta premijera navodi se da je tokom večere vođena sadržajna diskusija o aktuelnim dešavanjima, dostignućima i izazovima ispunjavanja zakonodavne agende, kao i planovima za budućnost.

Na sastanku je bilo riječi i o zahtjevima i stavovima opozicije u Skupštini Kosova u vezi sa izbornim procesom.

„Naglašeno je da je, pošto su zakonodavna vlast i vlada navršili četvrtu godinu mandata, razumljivo da je izborni proces pitanje mjeseci, ali da dogovor o narednim koracima mora biti u skladu sa voljom građana Republike kao i potpuno usaglašavanje zahtjeva opozicionih partija za mesto u Skupštini. Tek tada se inicijative za razgovore o novom izbornom procesu mogu ozbiljno tretirati“, navodi se u saopštenju.

Partneri vladajuće koalicije izrazili su spremnost i potpuno uvjerenje da će se „negovane vrijednosti demokratije i dosadašnji napredak Vlade nastaviti zajedno sa definicijom razvijene demokratske države, sa vladavinom zakona i reda i za integraciju u sjevernoatlantske strukture“.

Sastanku je prisustvovala i šefica poslaničke grupe Samoopredjeljenje Mimoza Kusari-Lila.

Izvor: Kosovo Online