Stimuliše organizovani kriminal

Bivši poslanik Pokreta Samoopredjeljenje Fatmir Humolli kazao je da kaznenim mjerama Evropska unija "stimuliše organizovani kriminal", i da će izazvati "novi rat na Balkanu", prenosi Gazeta blic.

„Evropska unija je držala Kosovo izolovanim u sankcijama od 1999. godine, ono što Srbija nije uspjela, uradila je EU. Sadašnje ponašanje Evropske unije je podsticanje organizovanog kriminala, stimulisanje države koja je izvršila genocid nad narodom Jugoslavije“, objašnjava Humolli.

Humolli ističe da je EU stimulisala i rat u Ukrajini.

"Evropska unija je izazvala i rat u Ukrajini, jer je stimulisala Rusiju da ratuje. Narod Kosova, aktuelna vlast mora da se pripremi za novi rat na Balkanu zbog Evropske unije", rekao je Humolli.

Evropska unija je ranije saopštila da su kaznene mjere protiv Kosova stupile na snagu 28. juna i da je rad organa SSP i program IPA fondova već obustavljen.

„Privremeno smo obustavili rad organa Sporazuma o stabilizaciji pridruživanja. Kosovo takođe neće biti pozivano na događaje na visokom nivou i bilateralne posjete će biti suspendovane, osim onih koje su usmjerene na rješavanje krize na sjeveru Kosova u okviru dijaloga koji vodi EU. Programiranje sredstava za Kosovo u okviru programa IPA 2024 takođe je stavljeno na čekanje", naveli su iz EU.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic