Članovi porodica stradalih

Milaim Ademaj, djed petogodišnjeg djeteta koje je nastradalo u poplavama u subotu uveče u Peći, ispričao je kako je poplavljena kuća u kojoj su mu ostali mrtvi unuk i snaha.

Ademaj je u intervjuu za KTV rekao da je zbog obližnjih klizišta voda ušla u kuću u kojoj se nalazilo osam članova.

On je rekao da je prilikom potrage kod komšijine kuće prvo pronađeno dijete, koje je prevezeno u bolnicu gdje mu je konstatovana smrt, a potom i mlada žena, čije je beživotno tielo pronađeno tri kuće dalje.

"Trajalo je nekoliko sekundi, odnešena su dva života, jedva smo ih našli. Sjedeo sam u dnevnoj sobi, bilo je dve-tri sekunde, napunilo se, došlo je do urušavanja, blokiralo je rupu, došlo je preko krova i napunilo je bratovljevo dvorište, zid ga je držao, ali onda prsao i voda je odnjela. U kući je bilo osam članova. Tri sekunde, 5 sekundi. Odbacio je snahu na jednu stranu, unuka na drugu stranu. Dijete smo našli kod komšijine kuće, nakon što je pala voda. Morali smo da pošaljemo unuka u bolnicu da potvrdimo smrt. Snahu sam tražio sa drugovima i sinovima, nismo ostavili mesto gde je nismo tražili. Onda smo je, tri kuće ispod nas, našli u podrumu bez znakova života. Tu opština nije kriva. To je priroda. Dva meseca pada kiša, zemlja više ne može da upija”, rekao je on.

U međuvremenu, stric preminulog petogodišnjaka Albert Ademaj rekao je da uprkos pozivima institucijama, nisu naišli na njihovu pomoć.

"Predsjednica naselja pozvala je policiju i hitnu pomoć, ali su gore bila samo dva policajca, hitna nije ni došla. Sami smo dječaka odvezli u bolnicu, ukazali smo mu prvu pomoć, pokušali. Niko nije pomogao snahu da izvučemo, izvukao sam je sa jednim mojim drugom. Tamo su provjerili i rekli mi da nema ništa u podrumu. Sami smo ušli po drugi put i tamo sam je zatekao. A policajac je slomio ruku i hitna je došla po njega, a ne da odnese beživotno tijelo”, rekao je Ademaj.