Akcija u S. Mitrovici

Prilikom jučerašnjeg hapšenja u Sjevernoj Mitrovici pored pripadnika PK povrijeđen i osumnjičeni Milun Milenković Lune i njemu je ukazana ljekarska pomoć, saopštila je Policija Kosova.

"Policija Kosova uhapsila je osumnjičenog Srbina za kojim je tragala zbog više krivičniih djela. Osumnjičeni je, kako bi izbjegao hapšenje, pružio otpor uslijed čega je zadobio tjelesne povrede. Jednom policijskom službeniku i osumnjičenom je ukazana ljekarska pomoć", navodi se u saopštenju Policije Kosova.

Po odluci tužioca, osumnjičenom je određen pritvor.

U saopštenju se ističe da je nakon policijske akcije, više neidentifikovanih lica, kamenicama i jakim oruđem napala jedinice policije za javni red i policijska vozila.

"Tri policajca u ovom napadu zadobila su tjelesne povrede i ukazana im je medicinska pomoć, a oštećena su i tri vozila Policije Kosova. U vezi sa predmetom, konsultovan je državni tužilac, istraga se nastavlja", navodi se u saopštenju.

Hapšenje Miluna Milenkovića Luneta u jednom lokalu u Sjevernoj Mitrovici izvršili su juče oko podneva pripadnici Policije Kosova.

Milenkovića je ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla označio kao jednog od organizatora napada na pripadnike KFOR-a i Policije Kosova 29.maja u Zvečanu.

"Kosovska policija uhapsila je danas Miluna Milenkovića-Luneta, jednog od vođa kriminalne grupe 'Civilna odbrana' i vođu kriminalnih grupa koje su godinama terorisale naše građane, napadale pripadnike Policije Kosova i institucije Republike Kosova", naveo je Sveçla na Facebooku.