Mi smo gospodari...

Alijansa za budućnost Kosova poručila je danas da Srpska lista ne može da preti Kosovu, pozivajući se na izjave date nakon polaganja zakletve Erdena Atiqa na mjesto novog gradonačelnika Sjeverne Mitrovice.

Šef poslaničke grupe Alijanse Besnik Tahiri izjavio je da Kosovo ne bi trebalo da se osjeća ugroženo takvim izjavama.

"Prvo, ni Srpska Lista, ni Aleksandar Vučić, ni Srbija ne mogu da ugroze Kosovo. Sloboda i nezavisnost ove zemlje okončana je 1999. godine. Oni svojim kriminalnim mehanizmima na sjeveru Kosova mogu da ometaju proširenje vladavine prava, ali Kosovo ne može da bude ugroženo, niti treba da se osjeća ugroženim, jer smo mi gospodari ove zemlje... Srbija želi da destabilizuje ne samo Kosovo, već ceo region. Vučić je jedan od glavnih ljudi Rusije u ovom delu sveta i ono što moramo da uradimo je da ne nasjedamo na njegove provokacije, da radimo svoj posao", rekao je Tahiri.

Tahiri je kritikovao premijera Albina Kurtija zbog, kako je rekao, eksperimentisanja sa djelovanjem na sejveru i zbog odluka koje često mijenja, što dovodi do slabljenja pozicije Kosova u međunarodnoj areni.

"Što se tiče zakletve predsjednika opština, i u ovoj temi moramo biti oprezni, govorili smo pazite, kada država donese odluku, to ostaje, država ne mijenja svoje odluke kada se vlade promjene, može doći vrijeme da Albin Kurti promjeni ovu odluku i tada će Kosovo biti oslabljeno. Nepromišljene i neozbiljne taktičke akcije štete Kosovu u njegovom strateškom cilju,a to  je članstvo Kosova u NATO, u međunarodnim organizacijama i jednom zauvijek kroz pravno obavezujući sporazum sa Srbijom. Zatvorimo ovo poglavlje koje nam je ostalo kao veliki teret", rekao je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online/RTV21