Gradonačelnik Zubinog Potoka

Gradonačelnik Zubinog Potoka Izmir Zeqiri izjavio je da će novi predsjednici opština na sjeveru Kosova imati dovoljno nadležnosti kako bi odgovorili na potrebe građana i da će svoje buduće djelovanje usklađivati sa svim faktorima, uključujući i Ambasadu SAD.

On je za RTV Dukađini rekao da iz tehničkih razloga neće svi gradonačelnici istog dana polagati zakletvu.

"Ovo su tehnički problemi oko organizacije u svim opštinama. To je prvi razlog zbog kojeg se neće sve zakletve polagati u istom terminu. Na primjer, u opštini Leposavić, ima kašnjenja u sertifikaciji kandidata. Imamo i sastanak sa predstavnicima američke i engleske ambasade, usaglašavamo se sa svim faktorima. Uvijek ćemo imati usaglašavanje sa američkom ambasadom", rekao je Zeqiri.

Na pitanje šta misli o izjavi američkog ambasadora na Kosovu Jeffa Hoveniera da bi novi gradonačelnici trebalo da imaju samo tehničke nadležnosti, on je rekao da će oni imati dovoljno nadležnosti da odgovore na potrebe građana.

"Vjerujem da ćemo imati kapacitet i kompetenciju da građanima odgovorimo bez razlike. Važno je preduzeti što veće korake u pravcu uspostavljanja administracije, na šta nas kosovski zakon obavezuje. Ne prejudiciram, na putu smo ka tome i trudićemo se da damo sve od sebe", rekao je Zeqiri.

Izvor: Kosovo online/Dukagjini