Oprez sa optužbama

Potpredsjednica PDK Vlora Çitaku istakla je da premijera Albina Kurtija ne može nazvati izdajnikom, ali da može reći da je nepogodan premijer za Kosovo.

Çitaku je istakla da svi moraju biti oprezni sa optužbama koje upućuju drugoj strani.

"Moramo da budemo veoma oprezni sa riječima koje izgovaramo. Na Kosovu su se veoma dugo izgovarale velike riječi sa zastrašujućom lakoćom. Ljudi su nazivani izdajnicima, zločincima i mrziteljima. Ovo su veoma ozbiljne kvalifikacije. Što, na kraju, može donijeti pobjedu u izbornom ciklusu, ali šteta nanijeta u javnosti i demokratiji je veoma velika“, rekla je Çitaku.

Ona je navela da Kurti nije premijer koji je Kosovu potreban, i da PDK svakodnevno radi na tome da na sljedećim izborima ostvari pobjedu.

"Naš zadatak je da emancipujemo društvo kroz politiku kojom se bavimo. Za mene Albin Kurti nije izdajnik. Vjerujem da Albin Kurti voli Kosovo, kao i svi mi. Voljela bih da može da nadmaši samog sebe. Mislim da Albin Kurti nije pravi premijer, radimo svaki dan da ga pobjedimo na sljedećim izborima, kao što smo ga mi pobjedili na lokalnim. Ali ne mogu Kurtija nazvati izdajnikom“, poručila je Çitaku.