Poslanica PDK

Poslanica Demokratske partije Kosova Arijana Musliu-Shoshi zatražila je danas ostavku glavnog pregovarača Kosova u dijalogu sa Srbijom Besnika Bislimija, ukazujući da je on ranije kazao da ako vlada promjeni stav o Zajednici srpskih opština, on neće biti dio dijaloga, prenosi Koha.

Musliu-Shoshi je tokom poslaničkih pitanja na sjednici Skupštine Kosova kazala da su neznanje, laži i uvrede najmoćniji argumenti Bislimija i upitala ga kakav stav ima danas po pitanju Zajednice srpskih opština.

Bislimi je odgovorio da je dobro da se njegovi intervjui čuju u cjelini, a ne razdvojeni na dijelove i ukazao da se u istom intervjuu na koji se kada je riječ o njegovim izjavama o ZSO poziva Musliu-Shoshi, takođe kaže i da će se o "pitanju manjina razgovarati kada suverenitet, teritorijalni integritet i funkcionalnost Kosova ne budu dovedeni u pitanje".

"Ni na jedno od ovih pitanja nije odgovoreno", kazao je Bislimi.

Poslanica PDK je nakon toga ukazala i na izjavu premijera Albina Kurtija u kojoj se vidi da "postoji Zajednica".

„Postoji Asocijacija, član 10. sporazuma kaže da obe strane potvrđuju svoju obavezu sprovođenja ranijih sporazuma. Sada je moje pitanje kada podnosite ostavku jer više nemate kredibilitet kao glavni pregovarač”, rekla je Musliu-Shoshi, na šta joj Bislimi nije odgovorio.
 
Izvor: Kosovo Online/Koha ditore