Konačno istina

Bivši ministar spoljnih poslova Kosova Skender Hyseni rekao je da je konačno izašlo na videlo da je premijer Kosova Albin Kurti prihvatio da formira Zajednicu srpskih opština.

On je to napisao na Facebooku, komentarišući to što je Kurti potvrdio da u evropskom planu postoji član koji se tiče ZSO i obaveze da se primene svi potpisani sporazumi između Kosova i Srbije.

"Konačno istina: Albin Kurti poručio građanima: Hvala vam što ste vjerovali u moje laži i što ste me doveli na vlast. Sada je došlo vrijeme za implementaciju Zajednice! Začuđen sam iznenađenjem koje je mnogima donela izjava Albina Kurtija o osnivanju Zajednice. Čini se da mnogi od „iznenađenih“ odavno vjeruju u njegove laži i obmane", napisao je Hyseni.

Istakao je da se Kurti služio svim sredstvima da dođe na vlast, ne mareći ni za Kosovo, ni za građane, a da je sada sateran "uza zid" i primoran da prizna istinu.

"Kurti sada nemajući više mjesta za laži, govori istinu: Protraćio sam deceniju obmanjujući vas. Hvala vam što ste vjerovali u moje trikove i doveli me na vlast. Sada kada sam osvojio vlast, prvi put im govorim istinu. Ja ću osnovati Zajednicu. Možda čak i nešto više od Zajednice. Ali vi, dragi moji građani i birači, i dalje ćete mi verovati jer ću i dalje da vas lažem i obmanjujem", kaže Hyseni.

Izvor: Kosovo Online