Kosovski biro bezbjednosti saopštio je da vozilo registrovano u inostranstvu, u vlasništvu stranog državljanina sa privremenim boravkom na Kosovu, može učestvovati u drumskom saobraćaju na Kosovu najduže tri mjeseca od dana ulaska na Kosovo, iako važenje polise osiguranja može biti duže, prenosi Kossev.

„Biro za osiguranje Kosova obavještava sve sunarodnike, odnosno osiguranike, da u smislu člana 41. Zakona o vozilima, vozilo registrovano u stranoj državi, u vlasništvu stranog državljanina sa privremenim boravkom na Kosovu, može učestvovati u drumskom saobraćaju Kosova najduže 3 mjeseca od dana ulaska na Kosovo, uprkos tome što važenje polise osiguranja može biti duže“, navodi se u saopštenju Biroa.

Kosovski biro za bezbjednost apelovao je na građane da poštuju zakon, jer u suprotnom, prema tački 5 člana 41, predviđena je novčana kazna za građane koji krše zakon.

Kosovski biro za bezbjednost preporučuje sunarodnicima da po dolasku na Kosovo polisu osiguranja dobiju onlajn, kako ne bi čekali na šalterima Biroa na prelazima.

Ovo obavještenje je postavljeno i istaknuto crvenom bojom na polisama osiguranja koje izdaje Kosovski biro bezbjednosti.



Izvor: Kossev/Kallxo