Predsjednik PDK

Predsjednik Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi istakao je da su nedostatak vizije vlasti, ograničene mogućnosti za zapošljavanje i gubitak nade, razlozi zbog kojih mladi ne vide budućnost na Kosovu.

Krasniqi je, povodom obilježavanja 53. godišnjice Univerziteta "Hasan Prishtina", na Facebooku naveo da bi povratak povjerenja mladih ljudi u sigurnu i stvarnu budućnost na Kosovu trebalo da bude prioritet svih.

„Nažalost, danas mnogi odlični studenti ne vide budućnost na Kosovu. Uzroci su već dobro poznati: ograničene mogućnosti zapošljavanja, gubitak nade i nedostatak vizije upravljanja. Stoga, ako danas postoji prioritet kome svi treba da se posvetimo, to je nesumnjivo vraćanje poverenja kod mladih, da grade sigurnu i istinsku budućnost u našoj zemlji. S tim u vezi, obaveza je i odgovornost svakog od nas da delujemo i angažujemo se“, naveo je, između ostalog, Krasniqi.

Prema njegovim riječima, Kosovo sa više mogućnosti za ispunjenje potencijala mladih, je jedini ključ za njihov ostanak.

„Mladost je bila pokretačka snaga na putu ka slobodi i nezavisnosti. Mladi takođe treba da budu energija koja gradi i razvija našu zemlju. Zajedno možemo da uspemo – vjerujte u Kosovo“, naveo je Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online