Postali

Bivši ministar spoljnih poslova i koordinator za dijalog sa Srbijom Skender Hyseni kaže da su predsjednica Kosova Vjosa Osmani i premijer Albin Kurti postali "repovi" predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i da ugrožavaju temelje Kosova.

"Kurti, Osmani i njihovi „jaki“ saveznici, poput ovog Abazovića u Crnoj Gori i grupa marksista u Tirani najveće su zlo Kosova i Albanaca danas. Luda politika koju vodi ovaj blok ugrožava same temelje kosovske države. Kurti i Osmani svojim političkim djelovanjem služe srpskim političkim agendama", napisao je Hyseni na Facebooku.

Dodao je da je dan kada je Osmani izabran za predsjednika najnesrećniji za Kosovo.

Premijer Albin Kurti i njegov "notar" Vjosa Osmani, kaže, svojom "avanturističkom, tvrdoglavom, egocentričnom, diletantskom, amaterskom i veoma opasnom politikom" uspjevaju da zemlju dovedu u konfrontacione odnose sa nezamjenljivim partnerima Kosova.

"Dan izbora Vjose Osmani za predsjednika zemlje označava najnesrećniji dan za novu državu Kosovo. Ovo je dan kada je počela destruktivna politika po zemlju. Nema šanse da se ovdje ne kaže da je Demokratski savez Kosova napravio neoprostivu stratešku grešku, stvorivši kvorum za instaliranje zla. LDK je u to vrijeme nedostajala vizija. Ona je nesvesno posumnjala da je ostanak u skupštinskoj sali i glasanje za predsjednika i time omogućavanje stvaranja Kurtijeve vlade državničko ponašanje. Ali ovo je upravo i konačno bio nedržavni stav. Cijena izlaska na izbore, čak i svaka tri mjeseca, bila bi mnogo manja od cijene koja rizikuje da bude plaćena kao rezultat infantilne politike ovih političkih avanturista", rekao je on.

Parlamentarna opozicija, kao i građanska opozicija protiv destruktivne politike za zemlju moraju se mobilisati svim demokratskim sredstvima da se "zlo zaustavi".

Smatra da Kosovo prolazi kroz period stagnacije i nazadovanja i da mu nije potrebna "proračunata i potpuno anemična opozicija".

"Kosovu treba opozicija, ne za sebe, nego za opoziciju za državu", napisao je Hyseni.

Kosovo i njegov narod imaju sreće i blagoslova što i dalje imaju snažnu podršku svojih prijatelja, prije svega SAD i EU koji štite ovu zemlju čak i od neodgovorne politike njenih političara.

"Moramo dokazati da smo deo međunarodnog konsenzusa i da smo dio balkanskog transnacionalnog konsenzusa", poručuje Hiseni.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri