Konspiracija

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje Artan Abrashi rekao je da je sastanak 31. januara u američkoj ambasadi u Prištini na kojem će se razgovarati o ZSO zakazan tog datuma sa razlogom jer je specijalni izaslanik EU za Zapadni Balkan Gabriel Escobar obećao premijerki Srbije Ani Brnabić da će do kraja januara naterati Kosovo da raspravlja o tom pitanju.

"Sastanak u utorak u američkoj ambasadi u Prištini održava se posljednjeg dana januara, jer je Escobar obećao Brnabićevoj da će do kraja januara naterati Kosovo da razgovara o ZSO", naveo je Abrashi na Facebooku.

Kako je najavljeno, američka ambasada će na diskusiji okupiti lidere civilnog društva, vladine zvaničnike, političke lidere i diplomate a cilj ovakvog skupa je da se unapredi međusobno razumijevanje u vezi sa ZSO, kao podrška dijalogu između Kosova i Srbije uz posredovanje EU.

Premijer Kosova Albin Kurti rekao je da nije pozvan na ovaj sastanak dok je predsjednica Kosova Vjosa Osmani rekla da će na ovaj sastanak poslati predstavnika svog kabineta.

Izvor: Kosovo Online