Ne širite laži!

Analitičar Halil Matoshi reagovao je izjavu ministarke inostranih poslova Donike Gërvalle-Schwarz, koja je rekla da je Zajednica srpskih opština mrtva.

U intervjuu za estonske medije, šefica diplomatije je obavjestila da je Ustavni sud Kosova utvrdio da se Asocijacija ne može formirati.

Analitičar Matoshi je zamolio Gërvallu-Schwarz da ne širi laži, već da dobro pročita presudu Ustavnog suda.

On je na svom "Facebook" profilu objavio presudu Ustavnog suda po ovom pitanju u kojoj se navodi da će Zajednica opština sa srpskom većinom biti osnovana kako je predviđeno Prvim sporazumom u Briselu.

„Ministrice vanjskih poslova Gërvalla-Schwarz, pročitajte presudu Ustavnog suda i ne pričajte gluposti! U intervjuu za estonski medij ERR, američkom emisaru za zapadni Balkan Gabrielu Escobaru je odgovorila: „Beograd priča o Asocijaciji, ali ovaj prijedlog je mrtav i ne može se ponovo oživjeti“. Ustavni sud je odlučio da se ne formira. Dok razgovaramo sa našim partnerima i saveznicima, čujemo da bi to trebalo da bude formacija koja daje prava srpskoj zajednici, ali ne vidim nikakva prava koja ustav ne garantuje', rekla je šefica kosovske diplomatije Donika Gërvalla-Schwarz“, napisao je Matoshi.

Prema njegovim riječima, ova izjava Gërvalle-Schwarz nije tačna.

„Ali, kako da predstavnik države laže?“, upitao je Matoshi.