Potvrdio ministar Mehaj

Osumnjičeni za ranjavanje dvije osobe u Štrpcu je pripadnik Kosovskih bezbjednosnih snaga, potvrdio je ministar odbrane Armend Mehaj.

Mehaj je u petak u Facebook statusu naveo da je osumnjičeni A.K. (33 godine) te da će se prema njemu ophoditi prema propisima i zakonima koji su na snazi u Ministarstvu odbrane i snagama sigurnosti.

„Sada sam obavješten da je jedan pripadnik Kosovskih bezbjednosnih snaga uključen u slučaj koji se desio u Štrpcu. Slučajem se bave bezbjednosno-pravni organi. Isti će biti tretirani prema propisima i zakonima koje imamo na snazi u Ministarstvu odbrane i snagama bezbjednosti”, napisao je Mehaj.

Mehaj je izrazio najdublje žaljenje zbog onoga što se dogodilo u Štrpcu.

“Povrijeđenima želim brz oporavak. Ovakvi slučajevi su izolovani, ali se kao takvi ne bi trebalo događati. Ministarstvo odbrane i Kosovske bezbjednosne snage ostaju posvećeni služenju našim građanima bez razlike“, napisao je on.

Dvojica građana u Štrpcu, kako je saopštila policija, povređena su u petak popodne kada je iz automobila u pokretu pucano na njih. U međuvremenu, policija je ubrzo uhapsila osumnjičenog.