Građani koji su se ove subote pohrlili trgovinama kako bi se povodom dočeka nove godine opskrbili raznim namirnicama, negoduju zbog poskupljenja. Građani kažu da su primijetili visoke cijene.

Bashkim Kamberi, građanin Prištine, kaže da su cijene u odnosu na prethodne dane malo skuplje.

“Neki su bili jeftini, a neki prilično skupi. Osim ove godine, proizvodi su bili malo skuplji s platama koje imamo”, rekao je dodavši da je došlo i do promjene cijena na policama.

A iseljenik koji je došao za novogodišnje praznike na Kosovo, rekao je da je u usporedbi sa standardom života na Kosovu primijetio povećanje cijena proizvoda.

“Ne živim ovdje, živim u inostranstvu, ali u usporedbi s kosovskim standardom malo je skuplje. Kako sam vidio, u odnosu na druge godine, cijene su bile malo skuplje, mislim zbog godišnjih odmora na kraju godine. Ako uporedite standard tamo gdje je viši, onda su ovdje cijene više”, rekao je Abdurrahman Abdullahu, iseljenik iz Francuske.

Mustafa Mehmeti iz Prištine također je primijetio poskupljenje proizvoda.

“Kao i svaki drugi put, gotovo isto. Bilo je sniženja nekih artikala i nekih poskupljenja”, rekao je.

Xhavit Gërbeshi iz Prištine kaže da je primijetio promjene cijena u odnosu na prethodne dane. Kaže da su plate iste, a cijene više. Također je imao pritužbi na promjene cijena u trenutku plaćanja. Kaže da su artikli izloženi na policama različiti na blagajni.