Lider PDK

Lider Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi istakao je da francusko-njemački ne treba prihvatiti, dodajući da je dobra vijest da je dogovor Srbije i Kosova oko tablica postignut, prenosi Gazeta express.

„Ako se Kosovo odrekne međusobnog priznanja, to je kao da se odreklo državljanstva, to je nešto neprihvatljivo. Ovakav kakav je danas, francusko-njemački plan niko neće prihvatiti. Ne vjerujem da postoji bilo koja albanska stranka koja može da glasa za taj prijedlog”, rekao je Krasniqi.

Krasniqi je dodao da se Kosovo mora posvetiti ostvarivanju sopstvenih ciljeva.

Krasniqi smatra da je dobro što je postignut dogovor između Kosova i Srbije o pitanju registarskih tablica, jer je na taj način izbjegnuta eskalacija.

„Potencijal za eskalaciju je bio veliki. Naša zabrinutost i zabrinutost međunarodne zajednice nastala je zbog činjenice da je upozoreno i da je bilo priprema za potencijalnu pobunu ukoliko bi počela faza novčanog kažnjavanja. Izbjegnuta je eskalacija i to je dobra vijest. Pozdravili smo činjenicu da je takav dogovor postignut, ali nije bilo potrebe da dođe do svega ovoga”, kazao je Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express