Puna normalizacija, međusobno priznavanje...

Šefica poslaničke grupe Samoopredjeljenja Mimoza Kusari-Lila iznjela je detalje francusko-njemačkog plana za dijalog Kosova i Srbije za koji kaže da sadrži konačno rješenje podijeljeno u dvije faze.

"Plan sadrži konačno rješenje podijeljeno u dvije faze. Prva faza sadrži otvorena pitanja, ali ne sadrži međusobno priznavanje. Druga faza ima za cilj međusobno priznavanje i punu normalizaciju. Na ovaj predlog Kosovo nije ostalo ravnodušno, dalo je svoje komentare i proslijedilo ih emisarima", rekla je Kusari-Lila na okruglom stolu "Novi zamah u odnosima Kosova i Srbije" u organizaciji Demokratskog instituta Kosova (KDI).

Na pitanje novinara da li u ta otvborena pitanja u prvoj fazi spada i formiranje Zajednice srpskih opština, Kusati-Lila nije znala da odgovori.

Komentarišući izlazak poslanika Srpske liste iz parlamenta, ona je rekla da Srpska lista ne učestvuje na sjednicama već četiri i po mjeseca.

"Razlog nije principijelan, ali ima veze sa očuvanjem Milana Radoičića. Njihovo negodovanje pojavilo se u trenutku kada su dobili vijest da ga policija traži", rekla je Kusari-Lila.