Profesionalac!

Ministarstvo kulture, omladine i sporta prošlog mjeseca je najavilo angažovanje stručnjaka za konsultantske usluge sa ugovorom 5.560 eura mjesečno, prenosi Reporteri. Kako navodi ovaj medij, Visar Salihu ima ugovor na ukupno 133.440 eura za dvije godine angažovanja.

Ministar kulture Hajrulla Çeku je juče govorio o obavezama koje će imati stručnjak od koga se očekuje da dobija preko 5.500 eura mjesečno.

"Ovo ste nazvali platom, ovo nije plata. To je savjetovanje, naknada za profesionalnu uslugu. On nije funkcioner Ministarstva, on je konsultant. Kada kažete službenik, to znači javni funkcioner ili državni funkcioner, državni službenik Ministarstva. Ovaj nije takav, zato ne prima platu, plaćen je za stručnu uslugu koju pruža", rekao je Çeku.

Prema njegovim riječima, sa 5.500 eura koliko će Salihu dobijati mjesečno, više neće biti bačenog novca.

"Sa ovih 5.500 eura milioni koji su otišli u otpad sa raznim projektima, neće više propasti", kazao je Çeku.

Çeku je priznao da se sa Salihuom zna od ranije. Prema Çekuovim riječima, bio je angažovan i ranije u ovom ministarstvu.

"Gospodina Salihua poznajem od ranije, on je bio angažovan u Ministarstvu 2018-2020. godine. Poznajem ga kroz zajednicu profesionalaca u arhitekturi, pošto poznajem i niz drugih profesionalaca", rekao je Çeku.

Ministarstvo kulture je tokom protekle nedjelje u odgovoru za Reporteri saopštilo da će "viši portfolio menadžer" ponuditi i "druge usluge prema slučaju, potrebama, potražnji i prioritetima, s jedne strane kako bi pokrili institucionalne zahtjeve, a sa druge strane sa ciljem povećanja institucionalne efikasnosti i efektivnosti.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri