Preti im se!

Šefica poslaničke grupe Pokreta Samoopredjeljenje Mimoza Kusari-Lila izjavila je da to što su poslanici Srpske liste podneli ostavke pokazuje da se osjećaju ugroženo od svojih lidera, prenosi Reporteri.

"Srbi su sa suzama u očima predali ostavke, pokazujući da im se preti. Pokazali su da nisu smeli da odu i mijenjaju tablice na vozilima", rekla je Kusari-Lila na T7.

Upitana da li premijer Albin Kurti namjerava da odloži odluku o registarskim tablicama, na zahtjev međunarodnih saveznika, ona je rekla da ta tema zahtjeva povećanu pažnju, ali da nema informacija o tome kako premijer planira da postupi.

"To je delikatna situacija i potrebna joj je veća pažnja. Zakon i red i vladavina prava ostaju primarni. Nemam informaciju da će odluka biti promjenjena, niti da će se primjena odložiti", navela je ona.

Povodom tenzija u vezi sa registarskim tablicama, Kusari-Lila je rekla da je problem u Srbiji, a ne na Kosovu.

"Srbija zna kako da stvori ovakve situacije. Poznat nam je i slučaj sa čuvenim vozom sa čuvenim nacionalističkim i fašističkim natpisima. Nije problem na Kosovu, već u Srbiji", navela je Kusari Lila.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri