Nema strategije

Predsjednik Kosovske poslovne alijanse (KPA) Agim Shahini požalio se predsjedniku Demokratske partije Kosova (PDK) Memliju Krasniqiju na nedavne odluke Vlade, istakavši da su oni protiv Zakona o određivanju cijena, jer je to, prema njegovim riječima, protivno Ustavu i slobodnoj tržišnoj ekonomiji, prenosi Ekonomija onlajn.

On je na konferenciji za novinare rekao da će i strani investitori otići zbog tog zakona i loše situacije na sjeveru zemlje i naglasio da Vlada nema strategiju za izlazak iz ekonomske i energetske krize.

"Ekonomsko-socijalni savjet funkcioniše samo na papiru, to nas brine. Zakon o maksimalnim cijenama je u suprotnosti sa Ustavom Kosova, u suprotnosti sa tržišnom ekonomijom. Mi se protivimo takvom zakonu. Situacija na sjeveru nas sve pogađa, čak i investitori kažu da bi moglo da dođe do rata na Kosovu, imamo pad investicija, pad razvoja oko 3 odsto, statistika nas vara. Opale su i investicije. Izazov je i šteta od pandemije, nismo dobili sredstva zbog nedostatka projekata stranih institucija", rekao je on.

Prema njegovim riječima Vlada Kosova nema strategije za izlazak iz krize, za razvoj, a dolazi energetsku krizu, gdje će patiti ekonomija.

Izvor: Ekonomia online/Kosovoonline