Predsjednica Kosova

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani juče je operisana, zbog čega su ovlašćenja bila preneta na predsjednika Skupštine Gljauka Konjufcu, potvrdili su iz Kabineta predsjednice, prenosi Reporteri.

„Kabinet predsjednika obavještava javnost da je juče po preporuci ljekara specijaliste, predsjednica Kosova Vjosa Osmani podvrgnuta lakšoj hirurškoj intervenciji na žučnoj kesi koja je uspješno završena".

U saopštenju se dalje navodi da je Osmani privremeno prenela svoja ovlašćenja na predsjednika Skupštine Glauka Konjufcu, do povratka na funkciju, što se prema saopštenju očekuje u četvrtak.

„Na osnovu njene procjene i volje, Osmani je privremeno prenela dužnosti na predsjednika Skupštine Glauka Konjufcu“, navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo je tražilo razumevanje medija za poštovanje osnovnog prava na privatnost predsjednice, za koje se u saopštenju ističe da je zagarantovano ustavom.

U medijima je nešto prije ponoći objavljeno da je Osmani podvrgnuta hirurškoj intervenciji u privatnoj bolnici, na periferiji Prištine.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri